Чисто нов първокласен път от Пазарджик до АМ „Тракия“
Чисто нов първокласен път от Пазарджик до АМ „Тракия“ / снимка: dariknews.bg

Напълно обновеният път, който свързва АМ „Тракия“ с град Пазарджик, вече е завършен и пуснат в експлоатация, потвърдиха за Дарик радио от „Пътища Пловдив“ АД. 6-километровата отсечка свързва северния вход на града с аутобана. Стойността на проекта е над 2 млн. лв. и бе изпълнен за период от 3 месеца, въпреки студеното време.

Новата пътната настилка е специално съобразена с натоварения трафик в този пътен участък и най-вече с многото преминаващи тежкотоварни камиони, за което е използван плътен асфалтобетон.

Очаква се първокласният път да подобри значително и организацията  на движение.

„Пътища Пловдив“ АД продължава и изпълнението на обект „Скобелева майка“ в Пловдив. В момента тече основният ремонт на надлеза и подпорните стени към него. Налага се старите конзоли да бъдат напълно разрушени и да се подготви арматура за новата пътна плоча, обясниха пред Дарик от дружеството.

До есента трябва да е готово и северното платно на бул. „Цариградско шосе“ от надлез „Скобелева майка“ до кръстовището с бул. „Освобождение“. Обектът включва ремонт, преасфалтиране и нова маркировка. След получаване на проекта от общината, компанията ще стартира и работата по изграждане на трета лента за ляв завой към бул. „Освобождение“.