Съгласуван е новият план-прием за учебната 2015-2016г.
Съгласуван е новият план-прием за учебната 2015-2016г. / obladmin.pleven

На заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие днес бе обсъден проекта за Държавен план-прием на училищата от област Плевен за учебната 2015/2016 година. На заседанието присъства началникът на РИО Плевен Албена Тотева и експерти от инспектората.

Съгласуван е новият планприем за учебната 20152016г
netinfo

В началото на заседанието Областният управител Ралица Добрева подчерта колко важно е образователната система да бъде съобразена с реалните търсения от страна на бизнеса, така че от българските професионални училища да излизат подготвени и конкурентоспособни на пазара специалисти.

В процеса на работа на комисията обстойно се обсъди и съгласува план-приема, предложен и защитен от екипа на Регионален инспекторат по образованието - Плевен в състав: г-жа Албена Тотева - началник на РИО, г-жа Цветанка Тончева - старши експерт по професионално обучение и г-жа Снежана Георгиева - старши експерт по организация на средното образование.

Предложенията на директорите са подкрепени от Кметовете на общините, Дирекция "Бюро по труда", социалните партньори и работодателски организации.
План-приемът е изготвен при оптималното балансиране на броя ученици, завършващи съответно VІІ клас и VІІІ клас за придобиване на основно образование в региона, с осигуряване на целодневната организация на учебния процес, с възможностите на материално-техническата база и кадровия ресурс, за обезпечаване на образованието и обучението в училищата от областта.