Мая Манолова: Програмата за саниране е голяма корупционна схема
Мая Манолова: Програмата за саниране е голяма корупционна схема / снимка: БГНЕС, архив
Мая Манолова: Програмата за саниране е голяма корупционна схема
77663
Мая Манолова: Програмата за саниране е голяма корупционна схема
  • Мая Манолова: Програмата за саниране е голяма корупционна схема

Депутатът от БСП Мая Манолова обвини правителството в разиграване на най-голямата корупционна схема у нас през последните години.

Манолова укори опонентите си от ГЕРБ, че използват програмата за безплатно саниране на панелките, с цел осигуряване на сигурни гласове на предстоящите наесен местни избори в страната.

От БСП коментираха доклада на ЕК за съдебната ни система.

„Една от основните критики в доклада на ЕК очаквано е за недостатъчните резултати по отношение на борбата срещу корупцията по високите етажи на властта. Това, което се опитват да ни представят управляващите, един вид да ни замажат очите, със създаването на нови органи. Последният модерен орган е Комисията по интегритет, взаимствана от румънската практика. Подобно решение на правителство за създаване на бюро за интегритет вече беше взето от правителството на Орешарски. Сегашният кабинет трябва просто да изпълни вече взето решение", подчерта Манолова.

„Що се отнася до реалните намерения на правителството на четворната коалиция да се бори с корупционните практики, мисля, че и това е достатъчно лицемерно, защото пред очите ни се разиграва най-големият корупционен модел, на който сме били свидетели през последните години - т.нар. програма за саниране на многофамилни панелни жилищни сгради. Мисля, че вече и децата разбраха, че става дума за една грандиозна корупционна схема, чрез която управляващите мислят да изпазаруват предстоящите местни избори. Имаме достатъчно информация, че програмата за саниране се прави не по общини и квартали, а по избирателни секции, с един точен разчет кои точно квартали трябва да бъдат санирани и какви резултати очаква ГЕРБ на местните избори", подчерта Мая Манолова.