Екоинспекцията подкрепи благотворителна кауза, като дари 27 кг. капачки
Екоинспекцията подкрепи благотворителна кауза, като дари 27 кг. капачки / снимка:РИОСВ

Екипът на РИОСВ-Русе се включи в благотворителната кампания „Bulgaria Cap Project”  и предаде близо 27 кг капачки в офиса на „Ди Джи Ел Експрес”.  Идеята на кампанията е да се събират пластмасови капачки, които да се предават за рециклиране и със средствата от тях да се закупуват уреди, нужни на хора в неравностойно положение.

Инициативата за събиране на капачки в русенската екоинспекция започна в края на лятото на 2014 г. по идея на Десислава Любенова-ст. експерт, научила от приятел за благородната идея да се подпомогнат хора в нужда. Събраните капачки бяха грижливо разделени по цвят и вид. Експертите са единодушни в желанието си да продължат да подпомагат благородната инициатива.

Във фейсбук организаторите на кампанията обясняват че не са членове на организация или фирма, а просто група от приятели, които искат да помогнат на колкото може повече хора в нужда. Кампанията е безсрочна и вече се провежда в редица общини.

За да се включите в кампанията, която е без краен срок, трябва само да събирате пластмасовите капачки, които иначе бихте изхвърлили. След като съберете толкова капачки, колкото прецените, можете да ги предадете в някой от пунктовете, които подкрепят Bulgaria Cap Project. Такива има в 30 града в страната. Пълният списък с места, където можете да предадете събраните от вас капачки за Bulgaria Cap Project, както и допълнителна информация за инциативата, можете да намерите във Facebookстраницата на кампанията.