Тази година се поставя началото на смисленото развитие на комплекс Узана
Тази година се поставя началото на смисленото развитие на комплекс Узана / ГЕРБ Габрово

През тази година няма да се увеличават местни данъци и такси. Приходите в хазната ще се гарантират най-вече от разпореждане с общинско имущество.

Два общински терена, прилежащи на ул. "Дунав" в Габрово, са особен акцент в плановете на местната власт за повишаване на приходите. През 2015-та ще се проведат търгове за отстъпване  правото на строеж върху тях, стана ясно от изявление на зам.-кмета Климент Кунев.

Според него двата терена са атрактивни, намират се в централната част на града, не са прилежащи към натоварена транспортна артерия и зоната е една от най-сигурните по отношение на престъпления срещу имуществото.

Кметът Таня Христова заяви, че в новия бюджет на Община Габрово е заложено изграждането на две модерни детски площадки в този район, което го прави още по-атрактивен за инвестиция.

Администрацията в Община Габрово започва реализацията на Подробен устройствен план в курортен комплекс Узана. На местния парламент ще бъде предложено решение за разпореждане с 11 урегулирани поземлени имота на поляната на Узана. По думите на Климент Кунев там в най-голяма степен е изградена прилежаща техническа инфраструктура.

"Съвсем скоро в тези терени могат намерят реализация обектите, предвидени в Подробния устройствен план. Терените са за строеж на сгради със смесено предназначение - за хотелиерска дейност, спорт и развлечение. Аз съм сигурен, че голяма част от тях ще се реализират и това ще бъде началото на смисленото развитие на Узана", коментира Кунев.