Филмов фестивал показва кино от Близкия Изток и Африка
Филмов фестивал показва кино от Близкия Изток и Африка / плакат: организатори

За трета година великотърновският Арт клуб “ТАМ” ще бъде домакин на фестивала за кино от Близкия Изток и Африка “Sofia MENAR Film Festival”. Той ще се проведе между 29 и 31 януари.

Тази година фестът ще акцентира върху традициите на ислямската култура, разчупвайки стереотипните представи. Зрителите ще могат да видят един филм от серията за пътешественици „Керван Сарай” – „Тест за издържливост”, а така също документалните ленти „Ритъмът на Изтока” (2013, копродукция) и „Следи от кръв” (2014, Сирия – Турция – САЩ). Ще бъдат прожектирани и два игрални филма – комедията „Да се помирим след сватбата” (САЩ – Израел – Йордания) и трилъра „Мелбърн” (2014, Иран). В програмата е включена и серия с ново късометражно кино от Турция, Иран, Мароко и Канада.

Входът за всяка прожекция е 3,00 лв. Организатори на събитието са VT EVENTS в партньорство със софийската компания „Позор”.

На 4 февруари от 14:00 ч. ще има безплатна прожекция на филма "Забранено за мъже" (2011, Иран) в Клуба на пенсионера и инвалида на улица „Краков” 8А.