Първа кръгла маса в страната във връзка със санирането провеждат в Плевен
Първа кръгла маса в страната във връзка със санирането провеждат в Плевен / dariknews.archive

Първа кръгла маса в страната по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще се състои в Плевен.
Кръглата маса ще се състои в понеделник - 2 февруари в зала "Плевен" на Областна администрация и в нея гости ще бъдат областни управители и кметове от пет области - Видин, Ловеч, Враца, Монтана и Плевен и нанея ще присъства министър Лиляна Павлова и нейният заместник Николай Нанков, както и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.
Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен народният представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"Целта е разгласяване на кампанията за саниране на панелни жилища в страната, която е приоритет на ГЕРБ", поясни Николов.

Той припомни, че новосъздаденото звено работи в стая 19 в сградата на Община Плевен и дава необходимата информация и документи на желаещите граждани да се включат в програмата.
Владислав Николов каза, че вече са насрочени 6 събрания със сдружени жители на панелни блокове и протоколите на първите от тях ще са готови около 10 февруари 2015 г.

В кв."Сторгозия" блоковете, които отговарят на условията по програмата са 76, а в кв."Дружба" те са 62.

"Гражданите няма да заплащат никакви пари и в момента с разлепени листовки се спекулира с цел саботаж на кампанията", заяви Николов и добави, че средствата, предвидени за 2015 г. са 1 милиард лева и амбицията е Плевен да усвои 50 млн от тях.