Психично болен убил с нож в гърба мъж в Плевен
Психично болен убил с нож в гърба мъж в Плевен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Окръжна прокуратура - Плевен, с помощта на органите на МВР, установи извършителя на убийството на 39-годишен мъж от Плевен, извършено на 23 януари, съобщиха от прокуратурата.

Георги Стоев, на 43 години, от гр. Плевен, е привлечен под наказателна отговорност за убийството.

На 23 януари 39-годишен мъж бе открит с прободна рана на уличното платно в Плевен на улиците "Сопот" и "Иван Вазов" в града. Незабавно пристигналите на място полицейски екипи и Спешна помощ констатирали смъртта на мъжа, при огледа на тялото на 39-годишния плевенчанин е установена прободна рана.

От прокуратурата съобщават, че в кратки срокове са извършени множество процесуално-следствения действия и оперативно-издирвателни мероприятия - претърсвания, разпити на свидетели, събиране на веществени доказателства, в резултат на което е установен механизмът на извършване на престъплението, както и обстоятелствата по извършеното убийство.

Стоев е направил пълни самопризнания и е описал механизма на извършване на убийството. Налице са данни за това, че същият е с психични отклонения, което обуславя необходимост от провеждането на психиатрично изследване.