Разбиха група за поръчкови палежи
Разбиха група за поръчкови палежи / снимка: Dariknews.bg, архив

Неутрализирана е престъпна група за тежки криминални престъпления, която е действала на територията на Пловдив и в региона.

Групата е съпричастна към опит за убийство, палежи и други силови методи за уреждане на взаимоотношения, съобщават от полицията. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пристига днес в Пловдив, за да обяви подробности, заедно с окръжния прокурор Румен Попов и шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов. Лазаров трябва да обяви и разкритията около убийството на Димитър Стоянов - Лудия, който бе застрелян с ловна пушка на 14 януари пред дома си.

Вчера Пловдивският районен съд остави в ареста трима мъже, обвинени в палежите на три автомобила, сред които е и колата на бившия депутат Антоний Йорданов.

Очаква се да бъдат обявени и мотивите за задържането на бизнесмена Атанас Червенков - Райфъла. По неофициална информация той е замесен в някой от поръчковите палежи.

Атанас Червенков е известен в Пловдив като собственик на частната бърза помощ, МЦ "Хипократ" и пазара на улица "Младежка", управлява и други бизнеси.Той бе сред основателите на пловдивската организация на ПП "България без цензура", но напусна партията на Николай Бареков с мотива, че "ББЦ е корпоративно предприятие, в което се наливат пари, за да се произведе политика, тип "Бързо хранене"".

Преди година бе направен опит за отвличането на двете деца на Райфъла с предполагаемо искане на подкуп от над 500 хиляди лева.