Внимание, дами! Последна възможност „За жените в науката“!
Внимание, дами! Последна възможност „За жените в науката“! / netinfo

Дамите, които са учени в сферата на естествените науки имат последен шанс за представят проектите си за кандидатстване в Петата Национална стипендиатска програма „За жените в науката”. Те трябва да са на възраст до 35 години и да учат по докторски програми или вече да имат докторска степен. Три от тях ще получат стипендии от 5000 евро, с помощта на които да продължат своите научни изследвания в България, както и по-нататъшното развитие на научните и професионалните си кариери.

Кандидатурите ще озенява жури от водещи специалисти от Софийския университет „Свети  Климент Охридски“ и представители на останалите партньори в проекта – Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L'Oréal България. Стипендиантите ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през пролетта на 2015 година. Крайният срок за участие е 31 януари. Подробности за програмата и формулярът за кандидатстване ще намерите на интернет страницата на програмата www.zajenitevnaukata.bg.

Документите можете да изпратите по пощата  до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на електронен адрес: snishkova@mfa.government.bg.