ДАНС пресече производство на фалшив алкохол
ДАНС пресече производство на фалшив алкохол / снимка: sxc.hu

Незаконно производство на фалшив алкохол е било пресечено при операция на ДАНС в София, съобщиха днес от пресцентъра на агенцията.

При съвместна операция на 22 януари служители на ДАНС и на Агенция "Митници" са разкрили цех в недостроена къща на територията на София. Той е бил пригоден за нелегално производство на алкохол, наподобяващ известни марки.

В цеха са били открити самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки, пистолет за горещ въздух, дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол, туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94 до 96 процента, фалшиви бандероли и др. Намерена е и готова продукция в 39 бутилки от по литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи.

Задържани за 24 часа са трима български граждани. Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща двойния размер на незаплатения акциз.

Образувано е досъдебно производство.