Времето на 26 януари: Валежите спират
Времето на 26 януари: Валежите спират / Sofia Photo Agency, архив

 

Прогноза за 26 януари, понеделник

През нощта от запад на изток валежите постепенно ще спрат. Все още ще превалява в източните райони. 

В понеделник ще има значителна облачност. Само по Черноморието ще превалява слабо. В източните райони ще духа слаб до умерен северозападен вятър. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат още и минималните ще бъдат между минус един и плюс четири градуса, максималните в повечето места - между 2 и 7 градуса.

В планините ще има значителна облачност, ще е почти без валежи. По билата ще духа слаб до умерен вятър от запад, югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус един градус, на 2000 м - минус пет градуса.

По Черноморието ще е облачно, ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 5 до 7 градуса. Температура на морската вода е около 7 градуса, вълнение на морето е два-три бала.

Във вторник отново ще завали - в Западна България и в планинските райони - сняг, в останалата част от страната - дъжд. В сряда ще се задържи облачно. Все още на места ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабват и в повечето райони ще спрат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg