Серия катастрофи с пострадали в областта
Серия катастрофи с пострадали в областта / снимка: dariknews.bg

Серия катастрофи с пострадали станаха през последното денонощие в региона, съобщават от полицията.

Жена пострада на кръстовище в Първомай. Вчера, около 12.00 часа лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 65-годишен мъж от село Виница, не спрял на знак “Стоп” и предизвикал катастрофа с лек автомобил “Рено”, управлявано от 31–годишен мъж от Първомай. Пострадала е 64–годишната пътничка в “Фолксваген”-а. Транспортирана е в болница и е оставена за наблюдение без опасност за живота. Няма данни за употреба на алкохол от водачите.

Младеж самокатастрофира в Асеновград. Около 18,00 часа вчера е било получено съобщението за пътно–транспортното произшествие на бул. “България” в града. Лек автомобил “БМВ”, управлявано от 24-годишен асеновградчанин, поради движение с висока скорост, не успява да намали скоростта пред препятствие на пътя, губи контрол, излиза извън пътното платно и се блъска в бетонна конструкция. Пострадал е водачът, който е откаран в болница и след преглед е освободен за домашно лечение. Алкохолната проба на младежа е отрицателна.

Двама пешеходци в болница без опасност за живота. Вчера, около 19,00 часа на кръстовището на бул. “Цариградско шосе” и ул. “Ландос”, лек автомобил “Форд”, управляван от 32-годишна жена от Пловдив, ударил пресичащия на червено 14–годишно момче. Пострадалият е откаран в болница и е оставен за наблюдение без опасност за живота.

Час преди този инцидент в дежурната на РУП Труд е било съобщено за пострадала 66-годишна жена от Съединение. По данни на очевидци лек автомобил ударил пешеходката на ул. “Революционна” в града и напуснала местопроизшествието. Жената е прегледана на място и транспортирана до болнично заведение без опасност за живота. Служители на управлението продължават издирването на избягалия нарушител.