Украйна ще се бие до победа срещу проруските сепаратисти, обяви Порошенко
Украйна ще се бие до победа срещу проруските сепаратисти, обяви Порошенко / снимка: БГНЕС

Украйна ще се бие до победа срещу проруските сепаратисти, обяви президентът Петро Порошенко, цитиран от Франс прес. Това стана малко след като бунтовниците обявиха, че започват офанзива срещу Мариупол.

По-рано през деня най-малко 30 души по последни данни на общинските власти бяха убити при артилерийски обстрел на стратегическия югоизточен украински пристанищен град на Азовско море. Двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за кървавото нападение.

Украинският президент съобщи, че е свикал в неделя извънредно заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана с цел предприемане на допълнителни мерки предвид рязкото влошаване на ситуацията в източната част на страната. Порошенко ще прекъсне своето посещение в Саудитска Арабия, където е, за да поднесе съболезнованията си по повод кончината на крал Абдула, и ще се върне в Украйна още днес, предаде ТАСС, цитирайки неговата пресслужба.

Представителят на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република (ДНР) на мирните преговори Денис Пушилин обвини за прекъсването на процеса властите в Киев.

Източник: БТА