Времето на 25 януари: Ще вали, температурите падат
Времето на 25 януари: Ще вали, температурите падат / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 25 януари, неделя

През следващото денонощие ще бъде облачно и отново на много места ще превалява дъжд, по-интензивен и продължителен главно в Южна България. От северозапад с до умерен вятър ще нахлува по-студен въздух. Във високите полета на Западна България, Предбалкана и на места в Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг, съобщават от НИМХ-БАН.

Минималните температури ще са предимно между 1-6 градуса, максималните в повечето места ще са между 3 и 8 градуса. В югоизточните райони на страната все още ще духа слаб югоизточен вятър и там дневните температури ще достигнат на места до 11-13 градуса. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България временно ще спрат.

Над Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 9 до 13 градуса.

Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето е около 3 бала.

В планините ще се задържи облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, в масивите от Източна България - и силен, юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В понеделник, в по-голямата част от страната, валежите временно ще спрат, на места и облачността ще се разкъса. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат още и преобладаващите минимални ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса. Във вторник отново ще завали: в Западна България и планинските райони - сняг, в останалата част от страната - дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg