Министър Василева: До август завършват пречиствателната в Равда
Министър Василева: До август завършват пречиствателната в Равда / netinfo

Въпреки забавянето в началото на проекта, пречиствателната станция в Равда трябва да е готова в началото на август, обяви в Несебър министър Ивелина Василева. Тя пристигна в морската община за да инспектира дейностите по изграждане на съоръжението.
По думите й, причина за забавянето на проекта са били тръжни процедури, които са били обжалвани, както и забавянето на ОП„Околна среда" през 2014.
"Имам уверението на кмета на Несебър и изпълнителят на проекта, че закъснението ще се навакса. Пречиствателната станция ще реши проблема с отвеждането и пречистването на отпадните води за осем населени места в община Несебър, сред които е Слънчев бряг,Свети Влас, Ахелой, Каблешково, Кошарица", каза още министър Василева. Мащабното съоръжение ще пречиства отпадните води, формирани от 222 хил.еквивалент жители, по всички стандарти на екологичното законодателство.
Министър Ивелина Василева инспектира и терена, където се работи по проекта за дълбоководно заустване, в близост до Пречиствателната станция. След това тя посети Претоварната станция за отпадъци в Несебър.