Театрален рекорд на сливенската трупа – 100-но представление
Театрален рекорд на сливенската трупа – 100-но представление / Драматичен театър Сливен

100-тното си представление отбелязва спектакълът на сливенския драматичен театър „Между два стола”. С подобен рекорд могат да се похвалят малко театри у нас. Той не се е случвал в историята на театъра в Сливен повече от 30 години, когато 100 представления пред публика събра „13-я председател” на Красимир Спасов.

За три години и половина, на театралните сцени в 35 града в страната, сливенската постановка на комедията на Рей Куни събра над 35 000 зрители. Изкусно направения от режисьора Васил Василев спектакъл на майстора на комедията на ситуациите Рей Куни предизвиква спонтанния смях на публиката. В „Между два стола” завладява яркото сценично присъствие на Герасим Георгиев-Геро и равностойното професионално изпълнение на талантливите му сливенски колеги Ивайло Гандев, Вяра Начева, Николина Янчева, Августин Демерджиев и Димитър Марков.

Геро играе таксиметров шофьор, който иска да раздели живота си между две жени, по разписание, от което възникват безброй комедийни ситуации. За тази роля артистът получи първата си театрална награда „Любимец 13”, на фестивала „Апостол Карамитев” в Димитровград.

Празничното 101-во представление за сливенската публика ще се играе на 27 януари в зала „Зора”в Сливен, където театралният екип е подготвил много специални изненади за най-верните си почитатели.

Една от тях е томбола с награди за зрителите, които ще връчи изпълнителят на главната роля Герасим Георгиев – Геро. „Театърът ви обича – подарете си театър” е поканата, с която артистите канят публиката на весел купон в стария театрален салон.