Скочилият от покрива стрелец е със счупване на кости на носа и на глезен
Скочилият от покрива стрелец е със счупване на кости на носа и на глезен / снимка: БГНЕС

35-годишният мъж, който снощи се барикадира въоръжен в дома си в столичния квартал „Горна баня" и тази сутрин скочи от покрива й, е със счупване на костите на носа. Счупен му е и глезенът на единия крак, съобщават от "Пирогов."

Пациентът ще бъде преместен в МВР болница, където ще се осъществи лечението му.

35-годишният психично болен мъж се барикадира в дома си снощи в столичния квартал „Горна баня", като откри огън по съседи и полицаи с въздушно оръжие.

В 19.25 часа в четвъртък в полицията е получен сигнал, че мъж стреля по прозорците на съседна къща в кв. "Горна баня". Веднага към мястото са били насочени екипи на столичната полиция. При пристигането си те установили, че 35-годишният мъж се е заключил в една от стаите на дома си и отказва да излезе.

През цялата нощ районът бе отцепен за осигуряване на безопасността на живеещите в близост.

Около 06.15 часа тази сутрин приключи драмата в „Горна баня" без сериозно пострадали. Младият мъж се качи на покрива на къщата си около три часа по-рано, тъй като полицейските екипи предприеха щурм за принудителното му залавяне и обезвреждане.

След първата стрелба, която той откри снощи по съседна къща, изстрели се чуваха на няколко пъти през нощта. При един от тях леко е пострадал полицай.

Съседите разказаха, че досега не са имали проблеми с Лъчезар и не е бил агресивен.

Като причина за избухването на мъжа се посочва проблем със съседната къща, която според него нямала нужното отстояние от три метра и някакво дърво, което му пречело. 35-годишният мъж се скарал и с баща си.

Източник: Novanews.bg