Спокойно и без опашки започна данъчната кампания в Шумен
Спокойно и без опашки започна данъчната кампания в Шумен / netinfo

Спокойно и без опашки стартира кампанията за плащането на местните данъци и такси в Шумен. Десетина минути преди началото на работния ден, пред сградата на Общината имаше само двама, трима шуменци дошли, за да платят дължимото към местната хазна още в първия ден от кампанията. Дори зам.-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев, който до сега винаги спазваше традицията първи да плати данъците си, тази сутрин не бе пред касите.

86-годишният дядо Борко Джунов бе първият данъкоплатец за годината, платил пълния размер на налозите и таксите и съответно възползвал се от 5%-та отстъпка. „Платих бързо, 313 лева и 32 стотинки за апартамента и колата, не са ни скъпи данъците", заяви след като мина през касата дядо Борко, който бе доволен, че за разлика от други години, сега не е имало огромна опашка от желаещи да платят още днес.

Спокойно и без опашки започна данъчната кампания в Шумен
netinfo

Началникът на Отдел „Местни данъци и ТБО" към Община Шумен Илияна Симеонова заяви, че удължения срок на данъчната кампания наистина ще преодолее проблема със струпването на много хора в първия ден от данъчната кампания, който до сега бе 1 март.

През 2014 г. Община Шумен събра около 13 млн. лв. от местни данъци и такси, което се равнява на 97% от първоначалния план. Сега не е ясно дали по-дългия срок на кампанията ще доведе до по-голяма събираемост, но със сигурност пред данъчните гишета вече няма да има опашки.