В плевенското село Еница започват обучение по стрелба с лък
В плевенското село Еница започват обучение по стрелба с лък / bella.archer

В ОУ „Васил Левски" в плевенското село Еница се проведе представителна тренировка по стрелба с лък. Спортното събитие е първото по рода си и бе организирано от клуб "Bella Archer" - Плевен с помощта на СК по спортна стрелба с лък "Габарит" - София.

Старши треньорът на "Bella Archer" Здравко Бояджиев и помощникът му Михаил Добрев демонстрираха основни техники от състезателната и традиционна стрелба с лък.

В плевенското село Еница започват обучение по стрелба с лък
netinfo

На занятието присъстваха повече от 100 деца, директорът Сашо Зелев, ръководството и целият наличен състав. Всички те имаха възможността да се включат в първата тренировка и изявиха огромен интерес към тази дисциплина.

В плевенското село Еница започват обучение по стрелба с лък
netinfo

Директорът на училището е категоричен, че спортът е едно от най-ценните неща в живота:

„Спортът учи на дисциплина и труд, без които не можеш да успееш. Всеки ден казвам на децата, че трябва да се научат на ред, да бъдат прилежни, за да сбъднат мечтите си", заяви той пред журналисти.

Наставникът Здравко Бояджиев разкри какви са ползите от практикуване на стрелба с лък:

„Този спорт е уникален по няколко направления. На първо място той е екологичен - практикуваме основно на открито и по никакъв начин не вредим на природата. Помага и за укрепване на здравето, особено при подрастващите, тъй като влияе добре против гръбначни изкривявания и умора на очите. Съпътстващата физическа подготовка допълнително повишава имунитета, усилва концентрацията и устремеността у младите. Няма да пожалим сили, за да осигурим възможност на децата да тренират"

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски" ще тренират два пъти всяка седмица.