Училищен директор съветва депутат за външна политика
Училищен директор съветва депутат за външна политика / снимкa: Sofia Photo Agency

Директорът на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна Павлин Петков ще съветва местния депутат от ГЕРБ Пламен Манушев по въпросите на външната политика. Това става ясно от регистъра на нещатните сътрудници на народните представители, публикуван на сайта на парламента. Петков е завършил специалност „Математика”, работил е като експерт в Регуиналния инспекторат по образование (РИО), а повече от 20 години е директор на училището.

Ексначалникът на РИО Антоанета Хинева е посочена като нещатен сътрудник на Красимира Анастасова от ГЕРБ. Тя ще я консултира по проблемите на образованието.

Бившият шеф на КАТ, на жандармерията, на Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП) и на Националната служба за охрана (НСО) о.з. генерал-лейтенант Румен Миланов ще съветва по въпросите за вътрешната сигурност и обществения ред депутата от БСП Красимир Янков. Като нещатен сътрудник със същия ресор той е привлякъл и ексначалника на дирекция  “Координация и информационно аналитична дейност” при МВР Лъчезар Еленков.

Другият варненски народен представител на левицата Ангел Найденов ще ползва съветите на полковника от резерва Георги Хараланов, който го съветваше и като министър на отбраната.

Ерджан Себайтин от ДПС е варненският депутат с най-много нещатни сътрудници. Освен от Ведат Сакаллъ и Сали Табаков областният координатор на партията ще бъде консултуран по въпросите на културата от режисьора Богдан Петканин.

Калина Балабанова от „Атака” е избрала съпартийци за свои сътрудници. Георги Гюзелов, който е журналист в телевизия „Алфа”, ще я съветва в сферите на публичната администрация и медиите, а областият координатор в Добрич Атанас Атанасов – в областта на земеделието.

Останалите варненски депутати все още са избрали свои нещатни сътрудници.