Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет
Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет / снимка: БГНЕС
Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет
77345
Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет
  • Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет

Жена е простреляна с два куршума на ул. „Димитър Греков” в центъра на Пазарджик, научи Дарик. Тя е починала на място. Жертвата е 33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на града Тодор Попов.

Полицията потвърди за инцидента. Сигналът за жена в безпомощно състояние е получен на тел. 112 около 18.50 ч. тази вечер. Тялото е открито пред гаражите на жилищен блок в района на Острова.

Започнало е разследване. Полицията проверява за наличие на камери и записи в района на стрелбата. Татяна Стоянова не е подавала сигнал да е заплашвана, потвърди Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

Районът, в който е станало убийството, е оживен, полицията разпитва и за свидетели на престъплението. Все още не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.

Убийството на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет най-вероятно е умишлено. Информацията за това обаче не е официално потвърдена.

Татяна Стоянова се е прибирала от работа. Слизайки от джипа, който е шофирала, е била застреляна в главата, от упор с няколко куршума. Днес тя е имала имен ден и носела букет.

Три часа след покушението районът е отцепен. Огледът продължава под наблюдението на прокуратурата. Предстои тялото да бъде откарано за аутопсия в „Съдебна медицина”.

Пристигналият на място кмет на Пазарджик е заявил, че по всяка вероятност покушението не е свързано със служебна ангажираност на Стоянова. Тодор Попов е добавил, че тя не е споделяла за отправени към нея заплахи за живота.

Татяна Стоянова е началник на кабинета на кмета на Пазарджик от 2007 г. Преди това, по време на мандата на Попов като председател на местния Общински съвет, тя бе негов ПР.