Хамас осъжда нападението срещу „Шарли ебдо”
Хамас осъжда нападението срещу „Шарли ебдо” / снимка: БГНЕС

Палестинското ислямистко движение Хамас днес осъди атентата, извършен от двама френски джихадисти срещу сатиричния седмичник „Шарли ебдо” в Париж, при който загинаха 12 души, съобщи АФП.

„Хамас осъжда агресиите срещу сп. „Шарли ебдо” и твърдо заявява, че различията в мненията и мислите не могат да оправдаят убийството”, се посочва в текста, публикуван на френски език.

Палестинското движение отговаря също на обвиненията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който неотдавна заяви, че Франция, Израел и „цивилизованите държави” са изправени пред една и съща заплаха. „Тези терористи избиват журналисти в Париж, те (…) изстрелват от Газа ракети срещу цивилни”, бе заявил
Нетаняху, който асоциира Хамас с най-радикалните джихадистки движения, най-вече организацията „Ислямска държава”, която върлува в Ирак и Сирия.

„Хамас осъжда отчаяните опитите на израелския премиер Нетаняху да направи връзка между нашето движение и съпротивата на народа ни, от една страна и тероризма по света, от друга. Тези жалки опити са осъдени на провал”, заключава комюникето на палестинското движение.

Източник: БТА