Продължава разследването за семейство Дамянови, сред версиите е поръчково убийство
Продължава разследването за семейство Дамянови, сред версиите е поръчково убийство / снимки: БГНЕС
Продължава разследването за семейство Дамянови, една от версиите е поръчково убийство
77290
Продължава разследването за семейство Дамянови, една от версиите е поръчково убийство
  • Продължава разследването за семейство Дамянови, една от версиите е поръчково убийство

Полицията продължава да издирва убийците на разстреляните снощи в столицата строителен предприемач и съпругата му. Труповете на 48-годишния Митко Дамянов и 42-годишната Наталия Дамянова бяха намерени снощи между два блока в столичния кв. „Витоша" от техен съсед. На мястото в момента тече втори оглед на разследващите. По неофициална информация 8 куршума са били изстреляни по семейството, a водещата версия към момента е поръчково убийство.

Наталия и Митко Дамянови бяха открити снощи малко след 20 часа между две жилищни кооперации на ул. "Йордан Стубел" в кв. "Витоша". Семейството най-вероятно е било предварително следено и издебнато точно, преди да влезе в сградата, където живее от 20 години.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пристигна на мястото на убийството снощи, заяви:

„Това, което мога да кажа на този етап, е, че е извършено с огнестрелно оръжие. Тепърва ще се правят експертизите и мисля, че не е коректно към момента да давам каквато и да е информация, защото няма да бъде актуална и адекватна. Ще бъдат проведени всички действия по разследването, разговаря се с хора. С когото преценят колегите, ще бъдат проведени процесуално-следствени действия".

Продължава разследването за семейство Дамянови сред версиите е поръчково убийство
netinfo

Двамата съпрузи са били собственици на строителна фирма. Преди години в пресата бяха публикувани няколко разследвания за бизнеса на Дамянови, който според десетки хора е бил свързан с имотни измами. През 2011 г. над 60 души са подали сигнали до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Образувано е разследване, но Районната прокуратура е преценила, че няма достатъчно данни за умишлена измама и делото е прекратено.

Бизнес взаимоотношения са и сред основните версии за причината за разстрела. Съседи на семейството бяха шокирани от инцидента:

„Шокирани сме от поредното брутално убийство", заявиха те.

Предстои разследващите да проведат множество разпити както на съседи на убитите, така и на колеги, и съдружници във фирмата на Дамянови. Семейството има 18-годишна дъщеря.