Пожар срути сграда във Варна
Пожар срути сграда във Варна / снимка: Дарик Варна

Стара сграда във Варна се срути след пожар. Инцидентът е станал тази нощ на ул. „Панагюрище“ в близост до Етнографския музей, като сигналът за него е подаден около 04:15 ч. Огънят е тръгнал от офис помещение и бързо се е разраснал. Обхванал е втория етаж и покривната конструкция, което е довело до срутването.

При избухването на пожара в къщата са се намирали мъж и жена, които са я напуснали навреме. Те са получили леки обгаряния по дланите, които са били обработени и двамата са освободени за домашно лечение. Пострадал е още един 50-годишен мъж, който се е опитвал да гаси огъня. Той също е получил изгаряния по ръцете, като няма опасност за живота му.

Огънят е взривил три газови бутилки, намиращи се в горящата сграда. Това е спомогнало разпространяването на пламъците върху покрива на съседната 6-етажна жилищна кооперация. Част от покрива й е унищожен, като засегнатата площ е 50 кв.м.

5 екипа на пожарната в продължение на часове потушаваха пожара.

Причините за инцидента предстои да се изяснят. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура.