Ски уроци в междучасието
Ски уроци в междучасието / netinfo
Ски уроци в междучасието
77287
Ски уроци в междучасието
  • Ски уроци в междучасието

Ученици от разградското училище „Васил Левски“ се учат да карат ски в междучасието. Това се случва между часовете в занималнята, 25 деца се редуват на 5 чифта ски – разказва възпитателят Добромир Бърдаров. 86-годишната му бивша учителка по физкултура Иванка Димитрова му помага със съвети.

Ски уроци в междучасието
netinfo

…Ето показвам,  ако падна, никой няма да се смее, всички да застанат приклекнали, ръцете настрани, погледът – напред, ето така.

От 3 години за децата от група „Приказка“ в целодневното обучение в ОУ“Васил Левски“ в Разград междучасията в занималнята започват по този начин. Възпитателят Добромир Бърдаров разказва, че с децата заедно избрали пистата в училищния двор, изпробвали няколко хълмисти места, но се оказало, че точно до класната стая е най-удобния терен за обучение.

Преди 3 години децата в ОУ“Васил Левски“ започват да се учат да карали ски, карали са и шейна, сноуборд.

Ски уроци в междучасието
netinfo

Ски уроци в междучасието
netinfo

Постепенно чифтовете ски станали 5, помагали родители. Със съвети към своя пораснал ученик се включила и бившата учителка по физкултура Иванка Димитрова, която въпреки 86-годишната си възраст често на обществени начала се включва в дейности на училището.

Д. Бърдаров: Ски спортът създава навици, формира умения, прави децата дисциплинирани, научава ги да спазват правила.

Ив. Димитрова: Това е закаляване, спорт, емоции. Малко е трудно със ските, обещали са ми от едно място. Учете се, ще ви трябва, плуване, ски, бягане са много важни дисциплини.

Ски уроци в междучасието
netinfo

Интересът към „Ски междучасието“, както децата наричат инициативата, се повишава, и освен децата от трети и четвърти клас, които посещават занималнята, искат вда се включат и други.

Сред децата, които са се научили на карат ски в междучасието, е и гордостта на училището. 10-годишната призьорка от „Детската Евровизия“ Крисия първа разказа в национален ефир в „Шоуто на Слави“ за разградското ски междучасие.

Ски уроци в междучасието
netinfo

И докато децата и учителите им разказват за любимото си снежно занимание, идва време за ски междучасието и инструктажа преди него.

Чуйте още от прикачения звуков файл.

Ски уроци в междучасието
netinfo