Удължиха срока за конкурса „Спри агресията”
Удължиха срока за конкурса „Спри агресията” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Срокът за кандидатстване в конкурса на СНЦ „Младежки Глас“ – клон Русе за „Кампания против агресията в училищата“ е удължен до 15 януари, съобщиха от сдружението. Първите идеи за организиране на кампании вече са налице. Постъпилите предложения ще бъдат публикувани на официалната страница на конкурса www.spriagresiata.tk и за тях ще може да се гласувано електронно. Така ще се даде възможност и на публиката да участва в състава на журито, което ще определи победителите. Постъпилите проектни предложения могат да бъдат разгледани и във Фейсбук страницата на конкурса на адрес: https://www.facebook.com/spriagresiata, но за тях може да се гласува само и единствено през сайта на инициативата, уточняват от сдружението.

Конкурсът има за задача да допринесе за откриването на ефективни методи за борба с рисковото поведение при учениците, ангажирайки самите тях в този процес.
В конкурса могат да участват всички ученици от 8 до 12 клас на основните и средно общообразователните училища и професионалните гимназии, функциониращи на територията на област Русе, техните преподаватели и служителите от персонала на съответното учебно заведение, които не са преподаватели, но длъжността им е обвързана пряко с образованието и възпитанието на децата (училищни педагози, психолози, педагогически съветници и др.) Участието може да бъде самостоятелно /индивидуално/ или отборно /чрез сформиране на екипи до 5 души/.
Включването в конкурса става чрез подаване на проектни предложения чрез вградения в официалния сайт на инициативата формуляр.

Победителите ще бъдат обявени през февруари. Класиралите се на първо място в конкурса, ще получат смартфон или таблет, осигурени от Студентски съвет към Русенския университет „Ангел Кънчев“ и едногодишни читателски карти от Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Награди ще връчат още Мария Габриел – европейски народен представител, Регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация в Русе – Валентина Николаева, която е подготвила интересни информационни материали и Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация“.

Повече информация за конкурса можете да намерите на адрес: www.spriagresiata.tk.