Индонезийци не прочели мейл и изпуснали трагичния полет на AirAsia
Индонезийци не прочели мейл и изпуснали трагичния полет на AirAsia / снимка: БГНЕС, архив

Индонезийско семейство от 10 души е трябвало да пътува със самолета на AirAsia, който изчезна на път от Индонезия за Сингапур вчера и който сега се издирва. Семейството оцеляло по чудо, защото закъсняло за злощастния полет, предадоха световните агенции.

Пред агенциите 36-годишният Христианавати разказа, че той и още 9 души от семейството му, в това число майка му и по-малкият му брат искали да празнуват Нова година в Сингапур и си купили билети за полета на AirAsia. Първоначално самолетът трябвало да излети в 7,30 ч. местно време, но компанията изтеглила полета с два часа по-рано в 5,30 ч. местно време. Тя информирала пътниците с имейли още на 15 и 16 декември, но 10-членното семейство не си проверило пощата и не знаело за промяната.

Така, когато групата пристигнала на летището в Сурабая, в Индонезия, самолетът вече бил излетял. Семейството, оцеляло по чудо, се състои от четири деца и шест възрастни.

В изчезналия самолет имаше 155 индонезийци, трима южнокорейци, един французин, който е бил помощник пилот в машината, един британец, един малайзиец и един сингапурец.

Източник: БТА