Отсечките Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове са опесъчени
Отсечките Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове са опесъчени / снимка: БГНЕС

Планинските пътища Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове са опесъчени и проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. От там напомнят на шофьорите да бъдат внимателни и с автомобили, оборудвани подходящо.

Автобусна линия номер 66 на градския транспорт се движи от кв. „Хладилника” до хотел „Морени” в планината Витоша, като последния автобус от хотел „Морени” в посока „Хладилника” е в 16.50 ч.

В интервала от 11.00 часа до 14.00 часа не се разрешава качване на леки автомобили в планината Витоша, съгласно приета организация на движението.

Екипи на общинска полиция ще следят организацията на движение в района при хотел „Морени”. Автомобилите, качили се в планината преди 11.00 ч., ще паркират при хотел „Морени” в дясната лента в посока към „Алеко”.

Екипи на КАТ и 6-о РПУ ще следят за движението в района на Бояна и Драгалевци.

Към момента градският транспорт се движи нормално, съобщиха още от Столичната община. Направени са обработки на опасни и стръмни участъци и улици, по които се движи градския транспорт,

Тази нощ фирмите, ангажирани със снегопочистването в София са изпълнили обработки със смеси срещу заледяване по бул. „Цариградско шосе”, по опасни и стръмни участъци и по улици, по които се движи масовия градски транспорт.

Обработки са направени в районите „Витоша”, „Средец”, „Възраждане”, „Оборище”, „Лозенец”, „Младост”, „Красно село”, „Овча купел”, „Подуене”, „Слатина”. На терен са работили 79 специализирани снегопочистващи машини.