Пътник от катастрофиралия автобус: Късметлии сме, че не се случи нещо по-страшно
Пътник от катастрофиралия автобус: Късметлии сме, че не се случи нещо по-страшно / Dariknews.bg, Шумен, Красимир Кънчев

Късметлии сме, че не се случи нещо по-страшно. Това каза за Дарик Александър Василев, който е пътувал в автобуса, който тази нощ се обърна в канавка на магистрала „Хемус". При инцидента няма пострадали.

„Много стресова ситуация. За щастие няма пострадали. Инцидентът стана в началото на пътуването и хората още не бяха заспали, благодарение на което успяхме да реагираме по време на самото падане да не се нараним. Автобусът плавно излезе от платното с висока скорост. Чу се шум от чакълените насипи отстрани на магистралата, след което пропаднахме в канавката. За щастие отстрани на пътя имаше малки хълмчета, та не се преобърнахме няколко пъти, а само автобусът полегна на този хълм. Спря по инерция, но преди това се влачихме доста време по земята".

По думите му след тази ситуация шофьорите са били изключително неадекватни. „По никакъв начин не ни помогнаха. Пътниците сами се проверявахме дали има пострадали, как да излезем от автобуса. За нещастие чуковете, които служат за чупене на прозорци при аварии, липсваха. Нямаше как да излезем. Хора спряха с колата си и счупиха предното стъкло на автобуса и така се измъкнахме. Седяхме затворени в автобуса поне 15-20 минути. Наистина имахме късмет, че нямаше разлив на гориво или някаква авария, да пламне автобусът'.

„Късметлии сме. Голямо щастие е, че не се случи нещо по-страшно", почерта Василев.

Според него компанията бяга от всякаква отговорност: „Никакви мерки за реагиране при такава ситуация. Всички пътници се уплашиха много. Все още ми треперят краката. Имаше деца в автобуса. Никой не ни провери как сме. Качиха ни в автобус, който се движеше след нас. Не ни пратиха втори автобус. Стовариха ни в София като чували с картофи без никаква заинтересованост за нас. Казаха ни, че багажът ни ще бъде доставен в някакъв момент днес в гаража им, да отидем да си го вземем. В самия автобус нямаше предпазни колани на седалките, което по принцип в Западна Европа е нещо съвсем нормално. По чудо се отървахме без пострадали".