Коледен футбол и подаръци за Юнайтед, Сити и Саутхемптън
Коледен футбол и подаръци за Юнайтед, Сити и Саутхемптън / снимка: Guliver/Getty Images

Без особени изненади, с чисти победи за преследвачите на Челси - Ман Сити, Ман Юнайтед, Саутхемптън - премина т.нар. Боксинг Дей в английската Висша лига.
Ман Юнайтед отказа Нюкасъл с 3:1.

Същият резултат направи и Ман Сити, като гост на УБА. Саутхемптън би Кристъл Палас, отново с 3:1, при визитата си в Лондон.

Двубоят на "Олд Трафърд" между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл премина доста по-леко за домакините, отколкото и те самите очакваха. "Червените дяволи" водеха с 2:0 до почивката, и владееха тотално инициативата. Давид Де Хеа почти нямаше работа, като отказа по веднъж Айози Перес и Дарил Янмаат през двете полувремета.

В 24-та минута Хуан Мата центрира в пеналта, където Фалкао с майсторско спиране успя да прати топката към връхлитащия Уейн Рууни, и нападателят от границата на вратарското поле свърши най-логичното и откри резултата.

Това бе и десетото попадение на Рууни в последните девет домакински мача на Юнайтед. В 35-та минута отново Рууни бе точен, след страхотен извеждащ пас на Мата, извел го на границата на пеналта, сам срещу Джак Алуик. В 53-та минута Рууни се отчете и с отлична асистенция, за Робин ван Перси.

В 86-та минута Нюкасъл успя да стигне до почетно попадение, от дузпа, за нарушение на Фил Джоунс. Папис Сисе бе точен, за крайното 3:1.

Уест Бромич не успя да свърши много повече срещу Манчестър Сити. Двубоят се игра под снежна пелена, и накрая теренът бе побелял.

Още в осмата минута Фернандо откри резултата, а в 13-та минута Сити вече водеше с 2:0. Нарушение на Джолеън Лескът в наказателното поле доведе до дузпа, реализирана от Яя Туре.

В 34-та минута, въпреки ставащите все по-тежки атмосферни условия, и мокрия сняг над Дъ Хоутърнс, резултатът вече бе 3:0, след премерен удар на Давид Силва от десетина метра.

През второто полувреме и нивото на футбола спадна, и затруднявани от снега, двата отбора не успяха да сторят много. В 87-та минута след центриране от корнер, Джо Харт увисна, топката почти не се виждаше вече в снега, и мина през куп от тела, за да влети в мрежата. Попадението бе записано на Идайе Браун, и оформи крайния резултат.

Садио Мане, Райън Бертран и Тоби Алдервейрелд бяха точни за победата на Саутхемптън като гост на Кристъл Палас, с 3:1. Мачът се разви подобно на тези на Юнайтед и Сити, и в края Скот Дан отбеляза почетен гол за домакините в края.