Имотни измами пълнят приюта за бездомни в Пловдив
Имотни измами пълнят приюта за бездомни в Пловдив / снимка: БГНЕС

60% от обитателите на приюта за бездомни в Пловдив са станали жертва на имотни измами от роднини или са изгубили жилището си заради заеми и ипотеки. Това съобщи за Дарик управителят на приюта в район „Източен" Димитър Семерджиев, където са преминали десетки хора.

През зимата те получават храна от обществените трапезарии в града. Капацитетът на приюта и центъра за настаняване към него е общо 20 места.

За 2015-та бюджетът за социалната услуга, отпускан от държавата, е намален наполовина. Повечето служители от персонала вече са подали предизвестие за напускане. С ограничени средства от Нова година за бездомните ще се грижат само трима души - управител и социални работници.

Обитателите на сградата на ул. „Генерал Радко Димитриев" 33 мечтаят за споделени мигове с близките си и се надяват здравето да ги съпътства през идната година. Ани се радва, че за Коледа и Нова година ще може да бъде заедно със своя син в приюта. В същото време Валери е притеснен, че майка му е в болница и иска за празниците тя да оздравее, за да бъдат заедно около скромната трапеза.

Други новини от Пловдив