По празниците няма да спират тока за неплатени сметки
По празниците няма да спират тока за неплатени сметки / dariknews.bg

По време на предстоящите празници Енерго-про няма да преустановява електрозахранването на абонати, които не са платили в срок сметките си, уверяват от дружеството. Токът няма де се спира в периода 21 декември - 5 януари включително.
Клиентите могат да платят дължимите суми на 29 и 30 декември, както и през почивните 24, 27 и 31 декември, когато ще работят дежурни каси на Български пощи, информират от дружеството.

В Добрич в трите почивни дни от 9.00 до 13.00 часа ще бъде отворена касата в Централна поща, на площад "Свобода"7. В Каварна дежурна каса ще работи на 24 и 27 декември от 9.00 до 13.00 часа – на ул."Добротица"29. В Балчик дежурна каса ще има само на 27 декември от 9.00 до 13.00 ч. на ул."Иван Вазов"2.

Консумираната електроенергия ще се отчита по обичайния график и по време на почивните дни, като стриктно ще се спазва срокът за отчет в рамките на 31 дни, уверяват още от дружеството.

В празничните дни 70 аварийни екипа на Енерго-про са в пълна готовност да отстраняват възникнали повреди по електрическите съоръжения в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград, посочват от компанията. В готовност са  926 автомобила, между които специални, високопроходими и екипни. При усложняване на зимната обстановка в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг. Освен аварийните екипи, през празничните дни денонощно ще има дежурни диспечери и телефонни оператори.