4 142 лв. събра коледният благотворителен базар на областната управа
4 142 лв. събра коледният благотворителен базар на областната управа / DarikNews

Традиционният Коледен благотворителен базар, организиран от Областна администрация Хасково и Регионален инспекторат по образованието, събра сумата от 4 142 лв. за 4-годишния Александър Николаев Господинов от Димитровград, който е с детска церебрална парализа и се нуждае от операция в Русия и последващо лечение в Китай. Точно в 16.30 ч. кутията с даренията от граждани бе отворена от комисия в областната администрация. Събраната сума ще бъде преведена утре по дарителската сметка на детето.

Областният управител Добри Беливанов благодари на всички, които се включиха в благородното начинание. Трудът на талантливите деца и добрите сърца на дарителите ще помогнат на едно малко момченце да има щастливо и усмихнато детство, каза той.

4 142 лв събра коледният благотворителен базар на областната управа
netinfo

В шестия поред традиционен Коледен базар участваха рекорден брой училища – 36 от цялата област. От благотворителния търг кметът на Димитровград Иво Димов се сдоби с тениска на Григор Димитров за сумата от 300 лв. и баскетболна топка на БК „Хасково 2012“- лидер в женската НБЛ, на която са подписите на всички действащи състезателки, треньори и екип на тима. За нея Димов наддава до 500 лв., като по-късно я дари на областния управител Добри Беливанов. Народният представител Евгения Ангелова наддава до 500 лв. за детски спортен екип, предоставен също от баскетболния тим.

4 142 лв събра коледният благотворителен базар на областната управа
netinfo

В базара се включи индивидуално и 10-годишната Нели Делева от Хасково, която бе изработила благотворително коледни картички. Момичето остана на щанда си до последната минута на базара, а картичките й почти бяха продадени. Нели бе написала и трогателно писмо до семейството на Алекс. И аз, и всички ние сме убедени, че следващата година Вашето дете ще тук, в залата, ще е по детски палаво, жизнерадостно и най-вече – оздравяло, пише тя.

Доброто ще спаси не само света, доброто ще спаси самите нас и ще ни покаже, че няма нищо по-хубаво от това да направиш другите щастливи, да помогнеш, да протегнеш ръка. Днес ние правим това за едно малко дете, каза областният управител Добри Беливанов и пожела на всички топли, светли и усмихнати празнични дни. Той също се сдоби с подарък от коледния базар, след като димитровградският кмет Иво Димов му подари закупената от търга топка на БК „Хасково 2012”.