Италианец пак се качи на базиликата Св. Петър, протестира срещу реформи (СНИМКИ)
Италианец пак се качи на базиликата Св. Петър, протестира срещу реформи (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Италиански предприемач се качи на фасадата на базиликата "Свети Петър" в знак на протест срещу реформите на правителството, предаде Асошиейтед прес.

Марчело ди Финицио, който избягва за пети път охраната на Ватикана, заяви пред АП, че е избрал позицията си над главния вход, защото е по-видима от мястото под купола, където се е изкачвал четири пъти.

"Бях прекалено високо под купола и те успяха да накарат медиите и обществото да замълчат. Сега съм по-видим", заяви Ди Финицио. Той обеща да остане на фасадата без храна, вода или завивки, докато не се срещне с италиански правителствени лидери. "Ако някой се опита да ме спре, това ще свърши с трагедия", предупреди той. "Нямам обезопасителна мрежа и ако някой ме докосне или опита да ме сграбчи, ще падна".

Италианец пак се качи на базиликата "Св Петър" протестира срещу реформи (СНИМКИ)
netinfo

Ди Финицио заяви, че губи предприятието си, концесия за част от плажната ивица в Триест, поради реформите, приети от предишни правителства за привеждане на италианските плажове в съответствие с италианските норми и подобряване на конкурентоспособността в сектора. Според предприемача италианските политици са пренебрегнали разпоредбите, които позволяват на хора в неговото положение да запазят предприятията, в които са инвестирали.

Източник: БТА