Балетен концерт повдигна настроението на шуменци в навечерието на Коледа
Балетен концерт повдигна настроението на шуменци в навечерието на Коледа / netinfo

Балетният концерт "Коледно настроение" повдигна празничния дух на шуменци. Събитието, в което взеха участие над 60 деца и девойки, се състоя на 18 декември в Концертната зала на Младежкия дом.

В програмата бяха включени "Сияние" по музика на К.Сен- Санс, "Испански танц" по музика на Бизе, "Зима" I и II по музика на Вивалди, "Снежанка и джуджетата" по Едварг Григ, "Валс на часовете" по музика на Лео Делиб,"Фантазия" по Минкус, както и "Булевард на суетата " с музика из репертоара на Селия Круз с хореограф Йордан Кръстев. Публиката се наслади и на солови изпълнения на вариациите "Одалиска" из балета "Корсар" в изпълнение на Виктория Андреева, "Адажио" по музика на Джон Уйлямс в изпълнение на Мила Белчева, вариация на Мирта из балета "Жизел" по музика на А.Адамс в изпълнение на Антоана Узунова. Останалите бяха Мария Радева в ролята на Снежанка, Габриела Стефанова, както и балерината и водеща на концерта Пламена Калайджиева. Момичетата са абитуриентките в балета. Те танцуват за последна година и предават щафетата на по-малките таланти в школите.

Балетен концерт повдигна настроението на шуменци в навечерието на Коледа
netinfo

Хореографията на почти целия спектакъл е авторска - на Светла Денчева и Юлия Николова. На четири от изпълненията хореографията е на М.Петина, Ж.Корали, Ж.Перо и Лео Делиб.