Среднощен екшън с преследване завърши с двама арестувани за кражба
Среднощен екшън с преследване завърши с двама арестувани за кражба / Sofia Photo Agency, архив

Горнооряховски криминалисти задържаха двама мъже за кражба на ел.-части и направили опит да осуетят полицейска проверка. Средношният екшън се разиграл в четвъртък в 02.25 ч. при специализирана полицейска операция. Униформените подали сигнал със стоп палка, звуков и светлинен сигнал на лек автомобил „Опел Тигра”. Водачът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и отпрашил с висока скорост.

Полицаите започнали преследване и минути по-късно забелязали въпросиня автомобил катастрофирал, а от него побягнали двама мъже. При оглед на катастрофиралото возило в него били намерени неустановено количество медни бобини. В хода на извършената проверка е изяснено, че те са били откраднати от склад на жп гара – Г. Оряховица.

Сигнал за кражбата е бил подаден същата сутрин. В последствие са заловени и двамата мъже – 26-годишният С. А. и 24-годишният В. В. от Г. Оряховица, съобщават от полицията. Те са привлечени като обвиняеми. На по-младия е взета мярка за неотклонение „подписка”, другият мъж е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.