Откраднаха 3200 лв и злато от апартамент
Откраднаха 3200 лв и злато от апартамент / снимка: dariknews.bg

Серия от кражби са регистрирани през изминалото денонощие, съобщават от полицията.

3200 лева и златни накити са били откраднати вчера с взлом от апартамент на ул. „Богомил” в Пловдив. Според първоначалната информация, за времето между 10 часа и 21.30 часа била разбита входната врата на жилището. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Възрастна пловдивчанка е била обрана в четвъртък в дома си. По обяд 80-годишната пенсионерка поканила в жилището си непозната жена, с която се заговорила на улицата. След като гостенката си тръгнала, домакинята установила, че липсват 720 лв и вчера сигнализирала в полицията.

Кражба е била извършена от камион в Пловдив. Вчера 42-годишен пловдивчанин, водач на товарен автомобил „Рено”, заявил в полицията, че около 15 часа, докато разтоварвал стока, от кабината на превозното средство била открадната борсета с лични документи и 400 лева. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

Жителка на карловското село Каравелово е заподозряна в кражба. Вчера в полицията бил получен сигнал, че клиентка в магазин в града си „напазарувала” потребителски стоки и хранителни продукти, без да плати за тях. След предприетото разследване е установена 68-годишната извършителка. По случая е започнато бързо производство, уведомена е прокуратурата.