Кулинарен конкурс и шоу с награди в парк Марно поле
Кулинарен конкурс и шоу с награди в парк Марно поле / DarikNews.bg, архив

Коледен кулинарен конкурс и кулинарно шоу с награди ще зарадват великотърновци навръх Игнажден. Атрактивното съревнование ще започне от 11,00 ч. на сцената в парк „Марно поле” като част от коледната програма на Община В. Търново.

Специален гост ще бъде шеф Валери Нешов, който ще оценява представени от гражданите баници, пити, баклави, коледни сладки, обредни хлябове, свързани с  Рождественските празници. Голямата награда в кулинарното състезание е многофункционален уред за готвене “Мултикукър”. Класираният на второ място ще получи блендер, а третата награда е пасатор.

Кулинарното шоу ще бъде представено от блогъра Дарин Стойков и включва демонстрационно готвене с крок-пот и запознаване с принципите на здравословното готвене. Всеки желаещ да закупи  крок-пот ще получи ваучер за отстъпка. (Крок-пот представлява тенджера, в която се готви без мазнина).

От 12,00 часа отново на сцената в парка ще се представи Народно читалище “Съгласие” в Дебелец. Самодейците ще пресъздадат обичая Игнажден, като програмата им е под надслов „Пламенен ден – Игнажден”.