Младите социалисти с Акция Дядо Коледа
Младите социалисти с Акция Дядо Коледа / БСП

„Акция Дядо Коледа" за малчуганите, настанени в Дома за деца с физически и умствени затруднения в с. Сладък кладенец проведоха младите социалисти от Стара Загора. Акцията е част от кампанията на БСП „Солидарна Коледа".

„Идеята на Младежкото обединение на БСП е да създаде радост за децата в неравностойно социално положение преди светлия християнски празник Рождество Христово", коментира Николай Митков.

С добрия старец в Дома бяха още Светослав Петров, Магдалена Велева, Делян Делчев, Христофор Маринов и Валери Тенев. Чрез Дядо Коледа младежите изразяват своята солидарност към засегнатите от наболелите социални проблеми и показват своята съпричастност.

„Акция Дядо Коледа" бе подготвена от съвместните усилия на членове на БСП. Някои от тях приготвиха сладки пратки, които Дядо Коледа занесе на живеещите в дома", разказа общинският председател на МО на БСП Диана Михалева.

Заедно с нея в Коледната работилница в работни джуджета се превъплътиха Ива Иванова и бъдещия член на БСП, както сам се определя, седемгодишният Деян Вълев, който е написал вече своите писма и ги е изпратил по Коледната поща.

„Вярваме в доброто и затова сме тук. Днес ние видяхме щастие в очите на тези 26 деца, които винаги ще чакат своя Дядо Коледа, въпреки, че и днес му стиснаха ръката", сподели Станислав Станчев, влезнал в ролята на добрия старец.

Кампанията „Солидарна Коледа" ще продължи и след Коледните и Новогодишните празници.