Разполагат допълнително полицаи на местата със струпване на хора по празниците
Разполагат допълнително полицаи на местата със струпване на хора по празниците / снимка: БГНЕС, архив

Главна дирекция „Охранителна полиция” представи мерките, които ще вземе за осигуряване на реда по време на коледните и новогодишните празници.

На пресконференция днес от дирекцията заявиха, че на местата, на които се очакват струпвания от хора, като гарите, моловете и пазарите, ще патрулират допълнително полицаи. От МВР очакват да има повишаване именно на кражбите по моловете, затова предупреждават хората да са по-бдителни. Възможно е и ново активизиране на телефонните измамници, като специален вид измама по празниците може да бъде обаждане за новогодишна томбола.

От ведомството препоръчват на хората да не оставят големи суми пари в домовете си, когато пътуват, както и да не обявяват плановете си за ваканцията в социалните мрежи.

Засилени проверки ще се извършват на всички търговски обекти и складове за съхранение на пиротехнически изделия, посочиха от МВР. От ведомството предупреждават за повишена бдителност при употребата им, както и да се купуват единствено от лицензираните обекти.

По време на празничните дни „Пътна полиция” ще извършва допълнително акции за употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьорите. Служителите на МВР ще ръководят и движението около моловете и входно-изходните артерии на големите градове за да се избегнат задръствания.