Маринела Нинева и треньорът Иван Михайлов грабнаха отличията в спорта за 2014 година
Маринела Нинева и треньорът Иван Михайлов грабнаха отличията в спорта за 2014 година / Община Дряново

Маринела Нинева и треньорът й Иван Михайлов грабнаха отличията за 2014 година на 44-та церемония по награждаването на 10-те най-добри в спорта в Дряново.
Атлетката на три пъти е успявала да извоюва това отличие до сета (в 2009, 2011 и 2012 година), а сега за четвърти път оглави спортната класация в града на Първомайстора. Красавицата за сатен път споделя славата със своя треньор Иван Михайлов, който на свой ред бе отличен с приза за най-добър треньор на 2014 година.
Наставникът бе номиниран от Клуб по лека атлетика „Локомотив” Дряново и СК за хора с увреждания „Успех – Дряново”. Михайлов е треньор на националния отбор по планинско бягане – мъже и жени. Дряновци отлично знаят, че признанието за най-добър в годините назад треньорът е получавал десетократно, а от 2009 година е и Заслужил гражданин на Дряново. Скромността му в живота е обратно пропорционална на постиженията на спортистите му и затова освен треньор на националите ни по планинско бягане е и нееднократен носител на приза на Българската федерация по лека атлетика за треньор № 1 в тази дисциплина.

44-та церемония по награждаването на 10-тката по традиция се проведе в Ритуалната зала на Община Дряново. Сериозен ангажимент на кмета д-р Иван Николов към Националното сдружение на общините и позицията му на зам.-председател на Комисия по изработване на национална здравна карта към Министерството на здравеопазването не му позволиха лично да награди и поздрави спортистите и треньора Иван Михайлов. Отличията им бяха връчени от зам.-кмета Даниела Енчева, секретаря на Община Дряново Румяна Дъчева, директорите на дирекции АПИО инж. Росица Минчева и МДТБФ Мариета Ганева, както и общинските съветници Цветан Йорданов и Пламен Семов.

Подредбата на 10-те най-добри в спорта на Дряново за 2014 година е както следва:

1. Маринела Тодорова Нинева – Клуб по лека атлетика „Локомотив” /лека атлетика/
2. Димитър Пламенов Пенчев - Тенис клуб „Кристи” /тенис/
3. Стефан Благовестов Михайлов – Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро- 94” /спортно ориентиране/
4. Стоян Христов Тевекелев – Клуб по лека атлетика „Локомотив” /лека атлетика/
5. Мартин Иванов Маринов – Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро- 94” /спортно ориентиране/
6. Йордан Димитров Димитров – Спортен клуб за хора с увреждания „Успех-Дряново” /канадска борба/
7. Цветелина Тотева Станчева – Клуб по лека атлетика „Локомотив” /лека атлетика/
8. Моника Светлозарова Ламбева - Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро- 94” /спортно ориентиране/
9. Стивън Миленов Манолов – Футболен клуб „Локомотив 1927” - Дряново /футбол/
10. Стефан Цветанов Йорданов – Тенис клуб „Кристи” /тенис/.