Още два месеца разследват смъртта на медсестрата Валя
Още два месеца разследват смъртта на медсестрата Валя / снимка: БГНЕС, архив

Разследването за смъртта на медицинската сетра Валентина Иванова от Бургас е удължено с още два месеца, съобщава в. „24 часа”. Това е второ удължаване на разследването, припомнят запознати.

„Срокът изтичаше утре, 19 декември. Поисках нови 3 месеца, след като получих доклада на разследващия полицай. Апелативният съд разреши удължаване с два месеца”, коментира нблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

Той обясни, че все още не са изпълнени част от исканията на майката Пенка Иванова, заради които разследването веднъж вече бе удължено в края на септември. Не е разпитан един от свидетелите, който живее във вътрешността на страната и е под юрисдикцията на друг съдебен район.

„Ние не можем да кажем кога колегите ще го разпитат, това предстои”, обясни прокурор Маджаров.

По непотвърдени данни става дума за млада жена, която е имала връзка с приятеля на Валентина - полицаят Валентин Георгиев.

Още при първото удължаване на срока за разследването, отново по настояване на майката Пенка, то бе прехвърлено в сектор „Криминална полиция” към ОДМВР Бургас. От тогава и сега по случая работи разследващият полицай Албена Кръстева, уточни Димо Маджаров.

Преди това с мистериозното изчезване на Валя се занимаваха служители от Второ РУП.

24-годишната Валя изчезна на 15 април т.г., а на 19 май морето изхвърли полуразложеното й тяло. Основната версия на МВР е самоубийство, но близките на красивото момиче не вярват в нея.

„Сигурна съм, че дъщеря ми е била замесена в нещо и отвлечена или убита. Преди да излезе от къщи тя си е направила косата за следващия ден - винаги така правеше. Направила си е и маникюра. Кой човек отива в този вид да скача в морето”, пита се майката.