Излъчиха най-добрите спортисти на Каварна
Излъчиха най-добрите спортисти на Каварна / kavarna.bg

Община Каварна отличи най-добрите си спортисти за 2014 година. За Спортист на годината е обявена Едже Ердоан Демирова - четвъртфиналистка от Световното първенство по кикбокс за кадети в Римини, Италия.

Комисията връчи две втори места: на 16-годишния Желязко Галинов Асенов, състезател по футбол в юноши младша възраст; голмайстор на групата; участвал в официални срещи за мъжкия тим на „Калиакра" Каварна; и Женя Яниславова Янева от клуба по бойни спортoве „Калиакра", четвъртфиналистка на балканско първенство и носител на златен, сребърен и бронзов медал от национални турнири.

На трето място в класацията се нареди танцовата двойка на „Флорета" - Борис Милев и Преслава Балчева, финалисти в национални и международни турнири.

Сред десетката на заслужителите спортисти присъстваха и медалисти по карате, хандбал, спортни танци, корабомоделизъм. Успоредно с избора на десетте най-добри спортисти за 2014 година, община Каварна присъжда традиционно награда за треньор на годината, като тази година комисията определи това да е Ердоан Джевадов Демиров - треньор на „Спортен клуб РИНГ".

Излъчиха най-добрите спортисти на Каварна
netinfo

Крайно класиране за Спортист на година 2014
1. Едже Ердоан Демирова (кикбокс)
2. Желязко Галинов Асенов (футбол)
2. Женя Яниславова Янева (карате)
3. Борис Милев и Преслава Балчева (спортни танци)
4. Мартин Митев (корабомоделизъм)
5. Георги Тодоров Тодоров (карате)
6. Станислава Георгиева Илиева (кикбокс)
7. Асен Арсенов (корабомоделизъм)
8. Никола Кабаиванов (корабомоделизъм)
9. Ивайло Димитров Стефанов (хандбал)
10. Руслан Николаев Великов (хандбал)