Цецка Цачева призова Мая Манолова да си даде имунитета, за да я съди
Цецка Цачева призова Мая Манолова да си даде имунитета, за да я съди / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова Мая Манолова да си даде имунитета. Така Цачева ще може да я съди за всички обвинения, казани по свой адрес от парламентарната трибуна. „Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност", коментира пред bTV председателят на НС.

"До Коледа ще я зарадвам", категорична бе Цачева.

Вчера между нея и Манолова възникна спор в парламента и двете традиционно си размениха остри реплики. Манолова поиска оставката на Цачева, като я обвини, че е помагач в измама, извършена от правителството на Бойко Борисов. Повод за това стана обнародвано споразумение между България и Германия в Държавен вестник, което обаче се оказа, че не е ратифицирано от парламента. В отговор Цачева заяви, че ще съди Манолова за обида.

„Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията", каза Цачева.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.