Три купи и 35 медала за V-DANCE от национален танцов фестивал
Три купи и 35 медала за V-DANCE от национален танцов фестивал / netinfo

Три купи и 35 златни, сребърни и бронзови медала спечели великотърновският Спортен клуб „V-DANCE” от участие в Седми национален танцов фестивал „Децата ни танцуват”. Надпреварата със състезателен характер се проведе на 14 декевнри в Пловдив. „V-DANCE” се представи с 33 танца в два състезателни стила –Характерни танци и Съвременни танци в 4 възрастови групи (до 7 г.; 8-12г.; 13-16г.; над 16 г.). В много оспорвана борба възпитаниците на Валентина Караиванова премериха сили с клубове и формации от цялата страна.

Търновските състезатели взеха участие в надпреварата със сола, дуети, трио и групови танци. Спечелените отличия бяха завоювани от 14 момичета от Велико Търново на възраст от 6 до 20 години в лицето на: Ива Кабакчиева, Ния Цветанова, Калина Иванова, Ивона Александрова, Александра Йорданова, Паола Босева, Изабел Сидерова, Гергана Тотева,
Дария Караиванова, Лилия Караиванова, Ралица Курдова, Ива Курдова, Валя Варнева, Тина Тодорова.

Тренировъчната залата на клуба се намира в ОУ „П.Р.Славейков”. За обучението на децата се грижат квалифицирани педагози по класически балет, спортна акробатика, естетика и гъвкавост. Съвместното желание за работа на директорката на училището Данка Борисова и спортния педагог Валентина Караиванова довеждат до високи спортно-танцови постижения на децата трениращи в клуба, както и много нови мероприятия и инициативи организирани и взаимно подкрепени.

Във „V-DANCE” тренират деца и младежи от 4 до 25 годишна възраст. Клубът получава многобройни покани за участие в състезания, участия и фестивали в цялата страна.