Две момичета на по 15 години пострадаха  при катастрофа на магистрала Хемус
Две момичета на по 15 години пострадаха при катастрофа на магистрала Хемус / netinfo

Две момичета на по 15 години пострадаха при катастрофа, станала на магистрала „Хемус" край Шумен, информират от полицията. Инцидентът е станал днес по обяд. На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Установено е, че лек автомобил „БМВ", с шуменска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от град Нови пазар се е ударил в прикачено ремарке на товарен автомобил „Мерцедес", с варненска регистрация, спрян в аварийната лента на магистралата. В болницата в Шумен са откарани водачът на лекия автомобил, 22-годишен мъж и 15-годишна девойка, тримата от Нови пазар, както и 15-годишно момиче от село Избул, пътували в лекия автомобил.

По първоначални данни водачът на лекия автомобил е с фрактура на ребра, а 15-годишното момиче от село Избул е с контузия на главата, като и двамата са настанени за лечение в болницата. Другите двама пътници са с контузни рани. Оказана им е медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Извършва се оглед на мястото на инцидента. От водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за химичен анализ. Работата по случая продължава.