Тежка катастрофа затвори магистралата
Тежка катастрофа затвори магистралата / dariknews.bg

Тежка катастрофа със загинал затвори снощи автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив, научи Дарик. Около полунощ е получен сигнал на телефон 112 за сблъсък между малък камион и ТИР в района на 110-ти километър. Видимостта е била намалена заради гъста мъгла.

Товарен автомобил "Мерцедес" спрял в аварийна лента и в него се блъснал ТИР, натоварен с дървен материал. Загинал е шофьорът на ТИР-а, 46-годишен от село край Своге. Вероятно водачът е заспал зад волана.

Другият шофьор е бил затрупан от дървени трупи. Очевидци разказаха пред Дарик, че линейката е пристигнала след около 30 минути. Хората от спрелите коли са оказали първа помощ на ранения като премахнали част от купчината дърва. Раненият е на 40 години от бургаското село Тънково. Слязъл от колата, за да провери задната гума и тогава станал сблъсъка с ТИР-а. Първо е пристигнал полицейски патрул, след това втори, пожарна и специлизирана техника.

На мястото се е отзовал дежурен екип от най-близкия филиал на Спешна помощ в Стамболийски, съобщи за Дарик директорът на пловдивския Център за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов. Шофьорът на малкия камион е откаран в болница със счупена ръка и други травми, без опасност за живота.

Служители от сектор “Пътна полиция” продължават работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежкото произшествие.