Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека
Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека / netinfo

Кампания „Седмица без глоби” обявява Народната библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Това съобщи за Дарик, Екатерина Полякова, завеждащ отдел „Обслужване на читатели в библиотеката”.

Целта на инициативата е читателите, които са забравили да върнат книгите си навреме, да го направят без да им бъде начислена глоба. „Седмицата без глоби” продължава до петък, 19 декември включително.

Коледната инициатива на Народната библиотека "Подари си книга, почувствай топлината на Коледа" също продължава.

Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека
netinfo

Всеки пловдивчанин, който иска да се зарадва с безплатна книга за Коледа, може да го направи също до края на настоящата седмица в рамките на работното време на библиотеката от 8,00 до 17,45 часа.

Инициативата се провежда за втора поредна година и интересът е много голям. Миналата година книгите бяха изчерпани дори преди обявения краен срок, обясни Полякова. По думите й обаче, за този година са подсигурени повече бройки от различни жанрове, така че да няма ощетени читатели.

Докато взимат безплатно своята нова книжка, посетителите на „Иван Вазов” ще могат да се насладят и на Коледната изложба-базар под мотото „Весели празници”. Четирима служители участват в изложбата с ръчно направени бижута от дантела „Кене”, коледни украси и квилинг коледни картички.