ОУ „П.Р. Славейков” събира средства за нова озвучителна система
ОУ „П.Р. Славейков” събира средства за нова озвучителна система / снимка: DarikNews.bg, архив

Благотворителен базар подреди Основно училище „Петко Р. Славейков” във Велико Търново. В края на миналата седмица ученици и учители отвориха щанд в парк „Марно поле”, където продаваха своите изделия. Коледни венци, картички, играчки и свещници са само част от сувенирите, които бяха специално изработени за базара.

„В училището от тази година е създаден Ученически парламент, където деца и родители инициираха редица прояви. Във връзка с Коледа в рамките на две седмици изработихме тези красиви неща. Формирахме екип от преподаватели, родители и ученици, които се включиха в подготовката на базара”, каза Анелия Рачева, преподавател по английски език.

Със събраните средства ще бъде реализирана мечтата на учители и деца да се поднови озвучаването на училището. Ще бъде закупена нова вътрешна уредба, за да бъде съобщавано за различни събития.  „Понякога през междучасията ще пускаме и песни за забавления”, допълни г-жа Рачева. Необходими са още нови микрофони за старата звукова уредба.

Базарът се превърна в истински празник за децата. „Чувствам се добре, защото така помагаме на училището. Много е хубаво да се помага”, каза 12- годишната Велислава Димитрова, която изпъкна като опитна търговка.